Tracy Thurman, 5.6. 2024

Vuoden 2020 yhteiskuntasulkujen ja vuoden 2021 rokotevelvoitteiden jälkeen useimmat amerikkalaiset ovat kuulleet siitä, että ihmisellä on oikeus päättää omasta terveydenhoidostaan, ja monet haluavat turvata itselleen oikeuden tehdä terveydenhoidolliset ratkaisunsa tietoon perustuvan suostumuksen pohjalta. Yksi neljästä sanoo tuntevansa jonkun, joka on kärsinyt vakavia vaurioita tai kuollut koronarokotteiden vuoksi. Tietoon perustuvan suostumuksen tarve terveydenhoidossa on ilmeinen. Mutta paljon harvempi tietää mitään vapaudesta päättää siitä, mitä elintarvikkeita käyttää tai siitä, miksi tällä vapaudella on merkitystä.

Vapaus päättää omasta terveydenhoidostaan ja vapaus valita käyttämänsä elintarvikkeet ovat saman kolikon kaksi puolta, ja jos emme taistele molempien puolesta, meillä ei ole kumpaakaan.

Vuonna 1951 julkaistussa kirjassaan The Impact of Science on Society (Tieteen vaikutus yhteiskuntaan) Nobel-palkittu brittiläinen matemaatikko, filosofi ja rodunjalostusopoin kannattaja Bertrand Russell ennusti tulevaisuutta, jossa eliitti käyttäisi tiedettä keinona hallita väestöä:

“Ruokavalio, injektiot ja määräykset yhdessä tuottavat yksilössä jo hyvin varhaisesta iästä lähtien sellaisen luonteen ja sellaiset uskomukset, joita viranomaiset pitävät toivottavina, ja kaikenlainen vallanpitäjien vakava kritiikki tulee psykologisesti mahdottomaksi. Vaikka kaikki olisivat onnettomia, kaikki uskovat olevansa onnellisia, koska hallitus kertoo heille, että he ovat onnellisia.”

The Scientific Outlookissa Russell kirjoitti myös:

“[Tulevaisuudessa] [lasten] ruokavalio(t) eivät jää vanhempien mielivallan varaan, vaan ne noudattavat parhaiden biokemistien suosituksia.”

Vaikka tämä kuulosti todennäköisesti kaukaa haetulta useimmista Russellin aikalaisista, hänen sanansa kuvaavat nykyistä aikakauttamme hälyttävän tarkasti. Viimeisten kolmen vuoden aikana miljoonat amerikkalaiset näkivät, kuinka heidän elämänsä ja toimeentulonsa tuhoutuivat koronarokotusten ja kieltojen vuoksi. Sulkutoimet tuhosivat pienyrityksiä. Kovasti työtä tekevien ihmisten joukot joutuivat vakaviin vaikeuksiin, koska he olivat vaatineet oikeutta tehdä terveydenhoidolliset päätöksensä oman arvionsa ja tietoon perustuvan suostumuksensa pohjalta. He saivat potkut, koska kieltäytyivät rokotteesta. Heidät tapettiin remdesivirillä. He kuolivat, kun lääkärit ja byrokraatit kielsivät heiltä heidän vaatimansa todella turvalliset ja tehokkaat hoidot, kuten ivermektiinin.

Jotkut teistä kuuluvat niihin harvoihin rohkeisiin, jotka nousivat tuolloin esiin ja toimivan oikein suojellen potilaita ja haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä omalla kustannuksellaan. Kiitän teitä tästä. Tiedätte omakohtaisesti, mitä tarkoittaa, kun teidän kasvojanne poljetaan pistosten ja kieltojen saappailla.

Nyt on keskityttävä Russellin laatiman valvontaruudukon kolmanteen osaan: ruokavalioon. Nyt käydään todellista taistelua siitä, että teitä voidaan hallita sen kautta, mitä te syötte. Se uhkaa tuhota jäljellä olevan itsemääräämisoikeutemme, ja sitä harjoittavat samat ihmiset, jotka uskottelivat teille, että “injektiot ovat tehokkaita ja turvallisia” ja että “kaksi viikkoa sulkutoimia hidastaa taudin leviämistä”.

Korona-ajan sulkutoimet paljastivat liian keskitetyn elintarvikeketjumme heikkouden maailmanlaajuisesti. Hallituksen määräämät sulkutoimet häiritsivät elintarvikkeiden jakelukeskuksia ja sulkivat lihanjalostuslaitoksia, mikä aiheutti kaaosta, mellakoita ja levottomuuksia kaikkialla maailmassa, kun ihmiset yrittivät löytää ruokaa perheilleen. Tilanne paheni entisestään, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Euroopan vilja-aittaan; monet Aasian ja Afrikan maat olivat riippuvaisia Ukrainan viljasta. Sadon väheneminen nosti viljan hintoja kaikkialla maailmassa, mikä aiheutti miljoonille ihmisille hirvittävää elintarvikepulaa.

Vuonna 2023 maailmanlaajuisesti 282 miljoonaa ihmistä koki akuuttia nälkää – 8,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022, jolloin määrä oli jo ennestään korkea. Yhdysvalloissa joka kahdeksannella amerikkalaisella kotitaloudella ei Yhdysvaltain maatalousministeriön raportin mukaan ollut riittävästi ruokaa vuonna 2022.

Luulisi, että nyt olisi aika tukea maailman viljelijöitä, jotka yrittävät ruokkia nälkäisiä massoja, ja kannustaa paikallisia elintarvikejärjestelmiä, jotka kestävät toimitusketjun häiriöt. Sen sijaan Maailman talousfoorumiin sidoksissa olevat johtajat runnovat itsenäisiä maanviljelijöitä maassa toisensa jälkeen ja pakottavat heidät noudattamaan ankaria uusia sääntöjä ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä.

Sri Lankassa Maailman talousfoorumiin kytköksissä oleva pääministeri Ranil Wickremesinghe kielsi kaikki kemialliset lannoitteet ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja pakotti maatilat siirtymään luomutuotantoon yhdessä yössä. Jokainen luomuviljelijä voi kertoa teille sen olevan resepti katastrofiin – tällaisen muutoksen tekeminen edes yhdellä tilalla vaatii suunnittelua ja aikaa. Yhdessä akuutin dieselpulan kanssa tämä määräys teki maatiloista toimintakyvyttömiä, mikä johti elintarvikkeiden hintojen nousuun ja nälänhätään. Tilanne oli niin vakava, että vuonna 2022 sadattuhannet srilankalaiset mellakoivat, valtasivat presidentinpalatsin ja syrjäyttivät hallituksensa.

Irlannissa maataloussektori on määrätty vähentämään hiilidioksidipäästöjä 25 prosenttia seuraavien seitsemän vuoden aikana. Tämä vaatimus ajaa monet maatilat konkurssiin ja pakottaa lopettamaan satojatuhansia lehmiä.

Kanadassa tavoitteena on lannoitteiden vähentäminen 30 prosentilla, mukaan lukien lannan käytön vähentäminen luomutiloilla – joka on ainoa käyttökelpoinen vaihtoehto kemiallisille lannoitteille. Maanviljelijät varoittavat, että tämä politiikka tuhoaa elintarvikehuollon. Vaikka maidon hinnat ovat ennätystasolla, kanadalaiset viranomaiset pakottavat edelleen maanviljelijät hävittämään maitonsa, jos he tuottavat yli mielivaltaisesti asetetun kiintiön. Meijereiden omistajia kielletään antamasta maitoa naapureille tai kodittomien turvakoteihin. Ontariossa maanviljelijät eivät voi myydä maitoa suoraan kuluttajille, vaan heidän on myytävä se yhdelle hallituksen hyväksymälle elimelle, joka sitten päättää, miten maito jaetaan.

Alankomaissa hallitus vaatii, että karjankasvatusta on vähennettävä 30 prosenttia ja että typpeä on vähennettävä jopa 95 prosenttia – typpeä, jota vapautuu lehmien lannasta ja joka oikein käytettynä on ympäristöystävällinen lannoite. Hallitus aikoo myös takavarikoida ja sulkea jopa 3 000 maatilaa ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Alankomaalaisten maanviljelijöiden protesteihin on vastattu voimakeinoin, ja poliisi on muun muassa ampunut mielenosoittajia.

Tanska, Belgia ja Saksa harkitsevat vastaavia typen vähentämistoimia. Sekä Yhdistyneessä kuningaskunnassa että Yhdysvalloissa on jo otettu käyttöön järjestelmiä, joissa maanviljelijöille maksetaan siitä, että he eivät viljele. Keskilännen valtavilla alueilla suuret yhtiöt ottavat pakkolunastamalla haltuunsa parhaita viljelysmaita asentaakseen sinne aurinkopuistoja – laitoksia, jotka voitaisiin sen sijaan rakentaa aurinkoisille, kuiville aavikoille, joissa ne eivät häiritsisi elintarvikehuoltoa.

Kaikki tämä tapahtuu aikana, jolloin tarvitsemme lisää ruokaa ja maatiloja, emme vähemmän.

Yhdysvalloissa on monia pieniä, uusiutuvia luomutiloja, jotka kasvattavat laidunlihaa, maitotuotteita ja siipikarjaa monivuotisilla laitumilla ilman kemiallisia lannoitteita ja käyttävät eläinten lantaa hyvin toimivassa kokonaisvaltaisessa kiertokulussa, joka on ympäristöystävällinen ja jonka metaani- ja hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti alhaisemmat kuin teollisen maatalouden. Se vähentää typen valumista jokiin ja puroihin ja ehkäisee eroosiota. Jos hallituksemme todella välittäisi ilmastonmuutoksesta ja ihmisten terveydestä, byrokraatit ja tiedemiehet vierailisivat näillä maatiloilla ja ottaisivat oppia siitä, miten heidän menetelmiään voidaan soveltaa planeetan pelastamiseksi. Sen sijaan nämä viljelijät joutuvat kohtaamaan lisääntynyttä häirintää ja aseistettujen virkamiesten tekemiä ratsioita, joilla pyritään lopettamaan heidän toimintansa.

Olet ehkä kuullut Amos Milleristä, amisviljelijästä Lancasterista, Pennsylvaniasta, joka on joutunut Yhdysvaltain tautikeskuksen (CDC:n), liittovaltion elintarvike- ja lääkeviraston (FDA:n) ja Yhdysvaltain maatalousviraston (USDA:n) vainon kohteeksi jo seitsemän vuoden ajan, koska hän on tehnyt anteeksiantamattoman rikoksen tarjoamalla raakamaitoa ja maatilalla jalostettua lihaa, jota Yhdysvaltain maatalousvirasto ei ole tarkastanut, asiakkaille, jotka tietävät, mitä he saavat, ja haluavat sen juuri sellaisena. Käymme myöhemmin tässä sarjassa läpi, miksi hänen asiakkaansa haluavat muuta kuin Yhdysvaltain maatalousviraston tarkastamaa lihaa. Mutta nyt kannattaa tietää, että tällaiset ratsiat ovat yleisiä ja uhkaavat kykyämme saada paikallista, terveellistä ja ympäristöystävällistä lihaa ja maitotuotteita.

Vuodesta 2020 lähtien selittämättömien tulipalojen ja muiden maatiloja, latoja, elintarvikevarastoja, ruokakomeroita ja yleensä elintarvikeketjua vahingoittavien tapahtumien määrä on lisääntynyt merkittävästi, minkä vuoksi FBI varoittaa, että elintarvikehallintoa uhkaavat kyberhyökkäykset.

Miksi näin tapahtuu? Miksi elintarvikehuoltomme häiriintyy, ilmeisesti tarkoituksella? Ja kuka on tämän viljelijöihimme kohdistuvan maailmanlaajuisen hyökkäyksen takana?

Kirjoittaja

Tracy Thurman

Tracy Thurman on uusiutuvan maatalouden, elintarvikeomavaraisuuden, hajautettujen ruokajärjestelmien ja lääketieteellisen vapauden puolestapuhuja. Hän työskentelee Barnes Law Firm -lakiasiaintoimiston julkisten etujen osaston kanssa turvatakseen oikeuden ostaa ruokaa suoraan viljelijöiltä ilman valtion puuttumista asiaan.