Tutkimuksen mukaan ateistit ovat ylivoimaisesti kiihkeimpiä sukupuoli-identiteetti-ideologian kannattajia. Heidän mielestään sukupuoli ei määräydy ihmisen kehon vaan hänen sisäisen tunteensa tai kokemuksensa pohjalta: ihmiskeho ei ole osa ihmisen aitoa itseä. He vaativat muita useammin naisiksi identifioituvien miesten pääsyä naisten tiloihin ja urheiluun.
Tältä pohjalta päiväkodeissa ja kouluissa lapsille opetetaan: ”Saatat olla poika, vaikka sinulla on kehon osia, joita jotkut saattavat kutsua tytön kehon osiksi.” Lyhyesti sanottuna kehon rakenne ei anna mitään tietoa ihmisen identiteetistä. Tässä mielessä trans-ideologiaa on kuvattu ”kehovihamielisyydeksi” tai ”biologian kieltämiseksi”.
Usko sokeaan evoluutioon
Miksi ateistit suhtautuvat ruumiiseen niin kielteisesti? He uskovat, että luonto on sokeiden ja tarkoituksettomien voimien tuote. Niinpä luonnolla ei ole mitään olennaista merkitystä tai tarkoitusta.
Ja koska ihmiskeho on osa luontoa, myöskään keholla ei ole mitään sisäistä tarkoitusta. Se on vain kokoelma fyysisiä järjestelmiä — lihaksia, luita, elimiä ja soluja — jotka eivät anna mitään viitteitä siitä, keitä me olemme tai miten meidän pitäisi elää.
Ihminen haluaa olla oma jumalansa
Tämän mukaan sukupuolisuus ei määräydy kehon mukaan. Ihminen ei elä Jumalan luomisjärjestyksen ehdoilla, vaan ihminen haluaa luoda itsensä. Tämän ateistisen vakaumuksen on kiteyttänyt jo Karl Marx. Hänen mukaansa vapaa ihminen ei tunnusta itseään Jumalan luomaksi olennoksi vaan haluaa itse luoda itsensä. Tätä varten on toteutettava kokonaisvaltainen vallankumous, joka muuttaa ihmisluonnon.
Marx kirjoittaa:
Olento pitää itseään itsenäisenä vasta kun se seisoo omilla jaloillaan, ja se seisoo omilla jaloillaan vasta kun se saa kiittää olemisestaan itseään. Ihminen, joka elää toisen armosta, pitää itseään riippuvaisena olentona. Mutta minä elän täysin toisen armosta, ellei minun ole ainoastaan kiitettävä häntä toimeentulostani, vaan hän on lisäksi luonut minun elämäni, kun hän on minun elämäni lähde. Ja minun elämälläni on välttämättä tällainen ulkopuolinen perusta, ellei se ole minun oma luomukseni. (Marx 1978: 259)
Sukupuoli-identiteetti-ideologia on tieteen vastainen
Ei ole olemassa lääketieteellisiä, psykologisia tai sosiologisia tutkimuksia, jotka osoittaisivat ihmisen voivan syntyä väärään kehoon. Johns Hopkins -yliopiston psykiatrit Paul R. McHugh ja Lawrence S. Mayer ovat käyneet systemaattisesti läpi alan tutkimuksia. He esittävät yhteenvetonaan, ettei tiede anna tukea käsitykselle, jonka mukaan ihminen voisi syntyä sukupuoleltaan väärään kehoon:
Hypoteesi, jonka mukaan sukupuoli-identiteetti on ihmisten synnynnäinen ja muuttumaton ominaisuus, joka on riippumaton biologisesta sukupuolesta — että persoona voisi olla ’mies vangittuna naisen kehoon’ tai ’nainen vangittuna miehen kehoon” — ei saa tukea tieteellisestä tosiasia-aineistosta. (Mayer & McHugh 8).
Oppi sukupuolen vaihdettavuudesta on siis maailmankatsomuksellinen vakaumus, joka on vailla tieteellisiä perusteita.
Uusi valtionuskonto on perustettu
Terveen järjen ja sananvapauden kanssa on ristiriidassa, että yhdelle ihmisryhmälle annetaan etuoikeus määritellä kaikkien puolesta, mikä on oikea kuvaus aineellisesta todellisuudesta. Helen Joycen mukaan tällainen vaatimus merkitsee itse asiassa uuden valtionuskonnon perustamista:
Vaatimalla, että kaikkien muiden on hyväksyttävä transihmisten subjektiiviset uskomukset objektiivisena todellisuutena, päädytään uuteen valtionuskontoon, johon liittyy jumalanpilkkalakeja. (Joyce 224)
Politiikan tutkija Leor Sapirin (2022) mukaan biologisen sukupuolen korvaaminen subjektiivisella sukupuoli-identiteetillä on pohjimmiltaan subjektiivisten tunteiden varaan rakentuva sentimentalisoiva maallistunut uskonto.
Kiista ateismin sisällä
Helen Joyce on ateisti ja hänen ohellaan monet muutkin ateistit ovat heränneet tiedostamaan sukupuoli-identiteetti-ideologian uskonnollisen luonteen. Jotkut johtavat ateistit kuten Colin Wright, Richard Dawkins ja Jerry Coyne vastustavat sukupuoli-ideologiaa sen tiedevastaisuuden takia. Tämä on johtanut kiistoihin ateistisen eliitin kesken.
Tunnettu ateisti Richard Dawkins on eronnut ateistisesta säätiöstä, koska se hänen mielestään tyrkyttää “uuden uskonnon” piirteitä saanutta sukupuoli-identiteetti-ideologiaa. Kiista alkoi siitä, että toinen tunnettu ateisti ja evolutionisti Jerry Coyne oli kirjoittanut säätiölle artikkelin, jossa hän kritisoi sukupuoli-identiteetti-ideologiaa tieteenvastaiseksi. Kirjoitus hyväksyttiin julkaistavaksi, mutta se poistettiin, kun transaktivistit protestoivat sitä. (Atheist group faces backlash after publishing, then removing, anti-trans article)
Keisarin uudet vaatteet
Kun ihmiset muodostavat sukupuolta koskevat näkemyksensä sukupuolifiktioon uppoutuneen yhteisön antaman yksipuolisen informaation perusteella, heissä kehittyy dogmaattiseen uskoon perustuva asenne: “Sen täytyy olla totta, mutta en osaa sanoa, miksi — tiedän vain, ettei ole hyvä asettaa sitä kyseenalaiseksi.”
Väite, jonka mukaan miehestä tulee nainen, jos hän kokee itsensä naiseksi, on maailmankatsomuksellinen vakaumus, ei tietoon perustuva tosiasia. Professori Kathleen Stockin mukaan tällaisen uskomuksen omaksuneissa yhteisöissä ilmenee psykologinen vaikutus, joka on kuvattu sadussa “Keisarin uudet vaatteet”.
Sadun kuuluisassa loppuratkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti:
Kaikki kadulla ja ikkunoissa sanoivat: ‘Oi, miten hienot ovatkaan keisarin uudet vaatteet! Eivätkö ne sovi hänelle täydellisesti? Ja katsokaa hänen pitkää laahustaan!‘ Kukaan ei tunnustanut, ettei hän nähnyt mitään, sillä se olisi osoittanut hänet joko sopimattomaksi asemaansa tai typerykseksi. (Stock 205-206)
Oikeusvaltion perusta murenee
Kun subjektiivisesti itsemääritellystä sukupuolesta tehdään ihmisoikeus, jonka ympärille yhteiskunta rakennetaan, siitä tulee mielivaltainen periaate, joka heikentää aitoja ihmisoikeuksia kuten sanan- ja mielipiteenvapautta sekä uskonnonvapautta. Joissakin uuden sukupuoliajattelun omaksuneissa maissa tämä on jo johtanut vakaviin uskonnonvapauden rikkomuksiin. Brittiläisen journalistin Raheem J. Kassamin mukaan
Britannian poliisi pidättää nykyään melko rutiininomaisesti ihmisiä ‘transfobia’- tai vastaavan syytöksen perusteella. Usein he ovat kristittyjä, jotka vain harjoittavat omaa uskoaan.
Esimerkkinä viranomaisten toimintatavoista tällaisissa tapauksissa Kassam mainitsee kristityn perheenäidin Caroline Farrow’n pidätyksen. Farrow oli valmistamassa päivällistä lapsilleen, kun poliisi tunkeutui hänen kotiinsa, takavarikoi hänen tietokoneensa ja puhelimensa ja pidätti hänet kahdeksaksi tunniksi. Häntä kuulusteltiin useaan kertaan ja pidettiin väliaikoina yksin sellissä.
Syynä pidätykseen oli se, että joku Farrow’n kristilliseen avioliittonäkemykseen vihamielisesti suhtautuva henkilö oli tehnyt poliisille valituksen, että Farrow olisi nimimerkin suojassa esittänyt ”transfobisia” kommentteja. Mitään varsinaisia todisteita tälle väitteelle ei ollut olemassa. Poliisi piti oikeutettuna pidättää Farrow’n ja takavarikoida hänen laitteensa tutkimusta varten. Tällaisissa tapauksissa saattaa kestää muutamia kuukausia, ennen kuin laitteet palautetaan.
Farrow itse koki pidätyksen traumatisoivana sekä itselleen että lapsilleen, jotka olivat kotona pidätyksen tapahtuessa. Hän aloitti oikeustoimet poliisin toimia vastaan.
Kirjallisuus
Joyce, Helen (2022) Trans: When Ideology Meets Reality. One World.
Marx, Karl & Engels, Friedrich (1978) Valitut teokset I. Kustannusliike Edistys.
Mayer Lawrence S. ja McHugh Paul R. (2016): “Sexuality and Gender– Findings from the Biological, Psychological, and Social Sciences.” The New Atlantis nro 50, syksy 2016.
Stock, Kathleen (2022) Material Girls: Why Reality Matters for Feminism. Fleet.
Atheist group faces backlash after publishing, then removing, anti-trans article
In Battle for Biology, Woke Folks Come for Coyne | Evolution News and Science Today